OVER MIJ

Geboren als Annemarie Gijsberti Hodenpijl in Amsterdam in 1942.

Door de vele verhuizingen, het wonen in verschillende landen, bouwde ik een schat aan informatie op.
Oorspronkelijk wilde ik actrice worden, maar mijn ouders vonden dat niet netjes. Door de dwang van het ouderwetse keurige milieu, mocht ik pas naar het conservatorium om piano te studeren, nadat ik eerst een degelijke opleiding had gevolgd. Na mijn eindexamen poetste ik in Cambridge mijn Engels op, en behaalde daar mijn Cambridge Certificate. Hierna volgde ik een directiesecretaresse opleiding. Van blind kunnen typen heb ik nog steeds veel plezier en de vaardigheid in vier moderne talen was ook niet weg gezien het zwervende bestaan.
Ik trouwde, verhuisde met mijn man naar Genève, waar onze 2 kinderen werden geboren. Op het geluid kwamen de eerste pianoleerlingen af. Heel gemakkelijk om een praktijk aan huis te hebben. Lesgeven deed ik ruim 30 jaar in alle landen waar we gewoond hebben. Hiernaast gaf ik porselein beschilder les.
Na het afstuderen van beide kinderen kreeg mijn man een opdracht om in Bulgarije een Bulgaarse investeringsbank op te richten en te gaan leiden. Dit gebeurde in de jaren 1994 – 1996. Het werd de interessantste periode van mijn leven. Ik had mijn piano en keramische oven meegenomen, zodat ikzelf ook iets te doen had. Door het porselein beschilderen, rolde ik in het diplomatieke circuit. Mijn man mocht ook mee naar officiële diners. Zo was ik even de gangmaakster. Na maandelijkse brieven over de absurditeiten in dit land aan vrienden geschreven te hebben, kreeg ik zoveel lof en werd ik gepusht om hiervan een boek te maken. Zo begon ik te schrijven.
Mijn eerste boek WAAROM BULGARIJE gaf ik in eigen beheer uit, omdat ik hierin iedereen met naam en toenaam benoemd heb. Hierna had ik de smaak te pakken en begon ik spannende romans te schrijven. Boekscout bracht OOK DAT NOG uit. Hiena ging ik met lulu.com aan de slag. Ik verzorgde de opmaak, cover en achterflap zelf. Zo ontstonden DE ERFENIS VAN MIJN TANTE, ANNEMARIE’S 15 KORTE EN MINDER KORTE VERHALEN, APPARTEMENT IN RIGA, DE CONCERTPIANISTE, NOVELLEN, een tweede bundel korte verhalen, FAMILIEGEHEIMEN en DE CONTAINER. Door mijn activiteiten op het schrijverscafé ben ik ook korte verhalen gaan schrijven. Hiervan zijn er al 12 hoog geëindigd bij de Proza wedstrijd van Woordenstroom.org, waaronder een verhaal zelfs de eerste prijs won. Een van mijn korte verhalen IVAN DE VERSCHRIKKELIJKE is opgenomen in de Belgische bundel ATLAS. Als ebook ik mijn kookcursus EASY AND ELEGANT zowel in het Engels als in het Nederlands te krijgen.
Naast bij lulu.com zijn de boeken ook via Amazon te koop.
Voor mijn kleinkinderen schreef ik VERHAALTJES VOOR HET SLAPEN GAAN.
Momenteel staan er 17 manuscripten in diverse stadia (waarvan 6 in de eindfase,  IK BEN ER OOK NOG, WAAR IS TATJANA, RAADSELS ROND HARALD, WEERZIEN IN CAÏRO, EEN DAGBOEK ALS ERFENIS, DIAMANTENJACHT IN MOSKOU) op mijn laptop. Ik schrijf ‘feel good’ boeken over mensen uit een sociaal hoog milieu die in een vervelende situatie terecht komen en die zich daaruit uitstekend weten te redden al gaat dat met de nodige strubbelingen en conflicten gepaard.