GEPUBLICEERD

WAAROM BULGARIJE, eerste boek gemaakt van brieven die ik tijdens ons tweejarig verblijf aldaar schreef. Uitgegeven in eigen beheer.

P1070249


Hierna volgde OOK DAT NOG, uitgegeven door Boekscout
Paperback 12,5 cm x 20 cm Aantal pagina’s: 266
ISBN: 9789088344527
Verschijningsdatum: 4 juli 2008 Ook dat nog – Boekscout

Prijs: € 17,95

P1070248


IMG_2655

Toen had ik de smaak helemaal te pakken en zag
DE ERFENIS VAN MIJN TANTE  bij lulu.com het levenslicht.
Annemarie Enters Publications ISBN 9781445713823

verschenen  11 mei 2010

 Paperback, 252 pagina’s    Prijs: € 17,49 (excl. BTW)

Vervolgens vroeg Peter Motto of ik een spannend verhaal kon inleveren voor zijn bundel ATLAS. Hierin staat mijn verhaal
IVAN DE VERSCHRIKKELIJKE

P1090079


Koken is organiseren…

easy 3

(e-boek) – Lulu NL  EASY AND ELEGANT, koken zonder stress  

verschenen 21 december 2015

a

 Annemarie Enters Publications ISBN 9781326153366

Prijs: € 2,00 (excl. BTW)
Al mijn gerechten zijn tussen 10 en 20 minuten te maken, zodat je alle tijd hebt om bij je gasten te zijn. Bovendien heb ik een handige boodschappenlijst plus tips voor een uitgekiende voorraad gemaakt.
Hiermee was mijn fantasie nog niet opgedroogd… In december 2015 gaf ik drie boeken uit


.boekomslag 15 korte verhalen

ANNEMARIE’S 15 KORTE EN MINDER KORTE VERHALEN door Annemarie Enters-Gijsberti Hodenpijl (Paperback) – Lulu NL

Annemarie Enters Publications ISBN 9781326497835

Gepubliceerd 16 januari 2016

APPARTEMENT IN RIGA door Annemarie Enters-Gijsberti Hodenpijl (Paperback) – Lulu NL

ISBN 9781326506087

Editie Eerste uitgave

Annemarie Enters Publications

Gepubliceerd 25 januari 2016

Wanneer haar reclamebureau zodanig gegroeid is, dat Eveline te veel tijd kwijt is aan administratieve rompslomp, besluit ze het te verkopen. Wanneer haar succesvolle vriend ook nog eens afbelt om de verkoop te vieren, breekt ze met hem. Ze besluit haar leven om te gooien. Eerst wil ze bijkomen. Als de schilderijen van haar moeder voor een tentoonstelling naar Helsinki moeten, besluit ze om via Riga te rijden. Als plotseling een oude vriendin van haar moeder aanklopt gaat het plan om samen naar Helsinki te gaan niet door, maar wanneer Mikko, de zoon van een andere vriendin aanbiedt te rijden, vertrekken ze. In Riga neemt Eveline spontaan een optie op een schitterend appartement. Mikko verklaart haar voor gek. Vreemde dingen gebeuren wanneer blijkt dat de vorige eigenaar vermoord is omdat hij zich met vuile zaakjes bezig hield. Eveline ziet haar eerste grote liefde weer terug, maar door intriges vertrouwt ze hem niet. Als hij zwaar gewond voor haar deur ligt, bemoeit de geheime dienst zich er zelfs mee.de concertpianiste cover

DE CONCERTPIANISTE door Annemarie Enters-Gijsberti Hodenpijl (Paperback) – Lulu NL


Deze lulu.com boeken zijn bij Amazon of direct bij lulu.com te koop

Er zijn al 23 korte verhalen op de site van Woordenstroom.org gepubliceerd, nadat ze hoog geëindigd waren bij hun Prozawedstrijd.

Ook schreef ik VERHAALTJES VOOR HET SLAPEN GAAN voor mijn kleinkinderen.


HANS' BOEK

In 2015 In het Engels vertaalde versie van het eerste boek van mijn echtgenoot, geschreven onder pseudoniem, uitgegeven bij lulu.com

Friedrich Johann door Conrad von Lindsfeld (Paperback) – Lulu NL

Heel Nederland Schrijft korte verhalen wedstrijd 2016
Weer goed geschoten met SANDRA’S LAATSTE PARTIJ. De jury beoordeelde dat mijn verhaal tot de eerste 50 besten behoorde.  De 400 beste verhalen werden gebundeld. 


€ 15,95 (excl. BTW) 118 pagina’s
ISBN 9781326930363
eerste uitgave
Annemarie Enters Publications
ook als E-boek te koop
FAMILIEGEHEIMEN,  nieuwste boek, januari 2017
Tijdens haar stage hartchirurgie in Orange, wordt Julie verliefd op Philippe Montségur. Ze trouwt met hem en trekt bij hem in. Hij woont bij zijn ouders in een vervallen kasteeltje. Wanneer Philippe door een stom ongeluk om het leven komt, ziet ze op zijn laptop een alarmerend bericht. De vraag waarom zijn jongere broer, briljant student, ooit clochard is geworden, is nooit beantwoord. Julie besluit deze Marcel te gaan zoeken. Met de hulp van Léon, een man die bij een super geheime dienst werkt, lukt het haar hem te vinden, maar Marcel weet te veel…


DE CONTAINER, 
December 2017
Wanneer Elisabeth Dolak na de dood van haar man een ergbelasting aanslag krijgt over haar eigen bezit, is ze radeloos. De enige mogelijkheid is om van haar familiegoed in Moravië dat vroeger door de communisten was geconfisqueerd en dat haar man met veel moeite heeft teruggekregen, de wijnproductie weer rendabel te maken. Ze treft een container met vluchtelingen op haar terrein en de consequenties die dit met zich mee brengt, verandert haar leven.

EEN DAGBOEK ALS ERFENIS  

December 2017
ISBN 9780244353759

Als Adriaan op zijn veertigste verjaardag in Amsterdam te horen krijgt dat zijn grootvader Theodoor Vassilikov (bijna 100) is overleden, denkt hij terug aan de vele wandelingen die hij met hem tijdens zijn vakanties als kleine jongen maakte, waarbij hij met grootvader op zoek ging naar schatten. Mooie schelpen, fraai afgesleten stukjes hout, of mooi gekleurde steentjes staan te pronk in een cilinder op zijn bureau.  Tijdens deze zoektochten sprak grootvader af en toe over een echte schat waarbij hij meldde dat Adriaan later zijn dagboek zou erven. ‘Jongen, als je doet wat ik voor jou in petto heb, zal je het niet slecht hebben,’ waren opa’s woorden die in zijn geheugen gegrift waren.
Adriaan vertrekt de volgende dag naar Overveen om de begrafenis bij te wonen. Greetje, opa’s trouwe hulp overhandigt hem het dagboek met de woorden: ‘Uw grootvader wil dat zijn dagboek beslist niet in andere handen komt. Mijnheer had u nog willen waarschuwen dat u extra moet oppassen voor foute mensen zonder krapules.
‘Ja, ja, zonder scrupules, ik begrijp het,’ antwoord Adriaan, al heeft hij geen idee waarop opa doelde.
Adriaan staat op het punt om uitgezonden te worden naar Nigeria, iets waarin hij totaal geen zin heeft. Geïntrigeerd bladert hij het dagboek door, ziet enkele gedetailleerde tekeningen en merkt gauw dat opa veel dingen in code zijn verborgen.
Tijdens de begrafenis herkent hij een gezicht dat zijn grootvader heeft getekend, al heeft deze persoon iets onbetrouwbaars over zich.
Thuis komt zijn tweelingzusje Muriëlle met zijn verjaarscadeau aanzetten. Een zakje steentjes. Het blijken ruwe diamanten zijn. De vraag reist hoe opa de kost verdiende en zelfs Adriaans vader weet dit niet.


TWO YEARS IN ABSURDISTAN, 

Mijn ervaringen in een opkrabbelend land dat na de val van het communisme Westers probeerde mee te doen, maar dat helaas de nodige kennis en ervaring miste. Voor mij waren dit zeer interessante jaren.

December 2017

ISBN 9780244330422ANNEMARIE’S NOVELLEN
 December 2017


IK BEN ER OOK NOG  

 WEERZIEN IN CAÏRO januari 2019

Tess, een computer deskundige met een fotografisch geheugen. In Caïro komt ze Niels tegen als spreeksters op een softwarecongres. Hij is de man die haar tijdens een vliegtuigkaping opving. Als Niels voor een geheime afdeling van de NSA blijkt te werken, beschuldigt Tess hem destijds niets gedaan te hebben, toen Karin, de vrouw naast haar werd doodgeschoten. Niels vraagt haar iets voor hem te gaan uitvissen. Met tegenzin stemt ze toe. Als ze met Niels een drankje in de bar drinkt herkent ze de kaper die Karin doodde aan een stukje van een tatoeage op zijn arm. Door haar hack-talent  wil de NSA van haar diensten gebruik maken. Ze mag gewoon gaan werken in Amsterdam, maar van haar wordt verwacht dat ze meteen Niels orders opvolgt, indien dat nodig zou zijn. In Moskou ziet ze een bevriende journalist Jack Sanders. Als Niels een oog en beide handen kwijt raakt, is Tess woedend en probeert op eigen houtje de terroristen op te sporen en dan wordt het voor haar erg gevaarlijk…